Behandelingen

E.E.N.® Therapie

E.E.N.® Therapie staat voor Eclectisch, Energetisch, Natuurgeneeskundig. Eclectisch betekent: uit alle systemen het beste halen en er tevens eenheid in zien. Energetisch heeft betrekking op het werken op energetisch niveau (in de chakra’s en energievelden). Natuurgeneeskundig tenslotte verwijst naar het werken met hetgeen de natuur ons biedt en met het zelfgenezend vermogen van je lichaam.

De E.E.N.® Therapie heeft een heleboel mogelijkheden. Na een intakegesprek meet ik je energiesysteem (chakra’s en energievelden) uit. Vervolgens test ik of je E.E.N.® energetica, Bach bloesem remedies of Schüssler celzouten kunt gebruiken ter ondersteuning. En zo nodig test ik of je last heb van een voedselintolerantie. Daarna bespreken we wat er uit de metingen is gekomen, wat dat betekent en maken we samen een behandelplan. Behandelingen kunnen o.a. bestaan uit:

  • Gesprekstherapie
  • Vergevingssessie(s)
  • Regressie
  • Energetische behandelingen
  • Ankh behandelingen
  • Voedselintolerantie behandeling


Soms kan de behandeling thuis ondersteund worden met natuurlijke middelen zoals de E.E.N.® Energetica, Bach bloesem remedies, Schüssler celzouten en/of edelstenen. Het kan ook zijn dat je wat huiswerk mee krijgt om zelf thuis te doen. Voor een consult moet je rekenen op ongeveer 1 tot 1,5 uur. Dit is een beetje afhankelijk van de behandeling. Deze therapie bestaat meestal uit maximaal 6 sessies die om de 3 a 4 weken plaatsvinden. Als je eerder klaar bent stoppen we uiteraard en als je langer nodig hebt plannen we in onderling overleg een sessie bij.
Wil je eerst kennismaken en/of meer informatie ontvangen dan kun je me bellen om een afspraak in te plannen van een half uur. Dit is gratis en geheel vrijblijvend. Dit geldt voor alle behandelingen.


Touch of Matrix

Touch of Matrix is een methode om snel blokkades en problemen op te heffen op basis van de kwantumfysica. Kwantumfysica is de wetenschap die ervan uitgaat dat alles energie is en alles bestaat uit licht en informatie.

Touch of Matrix zet letterlijk en figuurlijk alles in beweging. Voor mij is het een fijne aanvulling geworden in mijn praktijk. Het oplossen van de blokkades gebeurt op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Je kunt dus met elke soort klacht komen op elk genoemd niveau. Je hoeft hierbij de oorzaak van het probleem niet te weten en een eventueel trauma hoef je niet te herbeleven. Hoe mooi is dat?

Touch of Matrix is een goede aanvulling op andere behandelingen omdat de behandeling doeltreffend, eenvoudig en direct werkt. Dus ook goed in te zetten in combinatie met de E.E.N.® therapie waar ik ook mee werk. Natuurlijk kan Touch of Matrix ook perfect als op zichzelf staande behandelmethode worden ingezet. Het zorgt voor verwerking, ontspanning, bewustzijn, acceptatie, beweging en verandering.

Wat gebeurt er tijdens een behandeling met de Touch of Matrix methode?
Touch of Matrix brengt je op verschillende vlakken in beweging. Je lichaam zal zelf aangeven aan welke beweging het behoefte heeft, Touch of Matrix zorgt dat het lichaam de juiste weg kiest om problemen te verhelpen en blokkades op te heffen.

De bewegingen die het lichaam tijdens een behandeling maakt, vertellen veel over de klachten en blokkades die hierachter zitten. Tijdens een behandeling wordt hier direct op ingespeeld door het lichaam de weg te wijzen naar verandering. Misschien komt dit abstract over. Daarom wordt er de vergelijking gemaakt tussen het menselijk lichaam en een computer. Op elke computer zit een harde schijf die allerlei data en programma’s bevat. De harde schijf kan te vol raken met allerlei ballast die je allang niet meer nodig hebt. Als je de harde schijf niet opschoont kan de computer op een gegeven moment minder functioneren of zelfs vastlopen. De Touch of Matrix methodiek zorgt ervoor dat je harde schijf wordt opgeschoond. Wij kunnen de lading achter een bepaald probleem of een specifieke klacht weghalen.

De Touch of Matrix methode bestaat meestal uit 3 sessies. Maar ook hier geldt weer: als het eerder klaar is stoppen we en als er een sessie meer nodig is plannen we die in.

IET® (Integrated Energy Therapy)

Integrated Energy Therapy® ofwel IET is een bijzondere en krachtige energiebehandeling, waarbij blokkades en klachten op lichamelijk, emotioneel, mentaal en ook op karmisch niveau worden verholpen met behulp van de energie van 9 aartsengelen.

De behandeling
Je ligt hierbij gekleed op een heerlijk zachte behandeltafel terwijl 9 gebieden met 9 bijbehorende integratiepunten op het lichaam worden behandeld. Elk gebied staat voor een emotie. De negatieve emotie wordt verwijderd en de tegenovergestelde positieve emotie wordt ingeprent. Als Integrated Energy Therapy® behandelaar ben ik hierbij slechts een doorgeefluik om de energie van negen aartsengelen door te geven.

Zielsdoelen
In een uitgebreide IET behandeling kan op verzoek specifiek worden gewerkt aan het wegnemen van de blokkades die het realiseren van jouw zielsdoelen (hetgeen je echt in je leven wil doen) in de weg staan. Dit gebeurt door angsten en weerstanden als belemmerende overtuigingen (ik kan dat niet, ik ben niet goed genoeg) of invloeden van buitenaf (mensen of situaties die je tegenhouden) af te voeren uit je lichaam. Hiervoor in de plaats komt vertrouwen en veiligheid, zodat je in staat bent in actie te komen voor het realiseren van je doelen.

IET stelt geen diagnose en geneest geen ziekte. Verder is IET niet bedoeld om de traditionele medische benaderingen te vervangen. Als IET-behandelaar behandelen we het energetisch lichaam en ondersteunen we je hiermee in het zelfhelend proces.

Acces Bars

Er zijn 32 punten op het hoofd die, als ze zachtjes worden aangeraakt, moeiteloos en gemakkelijk alles loslaten wat jou belemmert om te ontvangen.

De BARS (Engelse woord voor staven) zijn energiebanen op en in het hoofd. Tijdens de behandeling worden de 32 punten op je hoofd zacht aangeraakt, waardoor de banen tussen de punten gaan stromen en de elektrische lading (vastzittende energie) kan worden losgelaten. Daardoor kan de spanning van gedachten, beperkende overtuigingen, oordelen en negatieve gedragspatronen worden opgeruimd. Je kunt het vergelijken met opschonen van de harde schijf van je computer. Alles wat je in jaren hebt opgeslagen, maar wat je allang niet meer nodig hebt wordt verwijderd. Tijdens de behandeling lig je gekleed op een heerlijk zachte behandeltafel.

Een Bars-sessie geeft rust, ontspanning en meer ruimte in je hoofd en als gevolg daarvan ook in je lichaam. Het voelt alsof er is schoongemaakt.

De veranderingen die zowel mentaal als fysiek kunnen zijn, zijn het sterkst waarneembaar na 3 á 4 weken.

Wandelcoaching

Bij wandelcoaching gaan we lekker ergens de natuur in en laten ons helpen, leiden en inspireren door alles wat we in de natuur tegenkomen. Alles wat je ziet of opvalt in de natuur (inclusief het weer) kan jou spiegelen en zegt iets over je. Het symboliseert iets voor je en dit kan gevoelens oproepen. En daar kunnen we dan mee aan de slag.

Ik ga hier verder niets over vertellen want dit moet je ervaren. Het is namelijk een bijzondere ervaring. Je krijgt in ieder geval meer inzicht in jezelf, je situatie, relaties, overtuigingen en strategieën.

Een intensieve en inspirerende manier om tot bewustwording te komen en beperkingen op te ruimen.

Indiase hoofdmassage

Dit is een heerlijk ontspannende massage waarbij ik begin op de bovenrug en dan via schouders en nek bij het hoofd aankom, waar de nadruk op ligt. Het is een massage waarbij je zit met kleding aan. Doel van deze behandeling is: pure ontspanning en je hoofd echt helemaal even leegmaken. De mooiste feedback die ik over een hoofdmassage heb gehad is: "Heerlijk, ik heb even helemaal niet hoeven denken". Als je voor een hoofdmassage wil afspreken, is het fijn als je rekening houdt met je kleding. Het liefst een t-shirt of ander shirt zonder kraag. En uiteraard schone haren zonder wax of haarlak.

Overige behandelingen/methodes

Naast genoemde behandelmethodes heb ik nog veel meer kennis opgedaan door bijscholingen, cursussen, workshops, lezingen en boeken. Zie hieronder mijn c.v.; ik integreer onderdelen van deze methodes regelmatig in mijn sessies.

Complementaire Therapie

Ik wijs er hier met klem op dat alle therapieën en behandelingen bij mij in de praktijk moeten worden gezien als een aanvulling op de reguliere gezondheidszorg en dat natuurgeneeskunde nooit de pretentie heeft om de reguliere gezondheidszorg te vervangen. Raadpleeg bij klachten dus ook altijd je huisarts.

2022

Systemisch werken familieopstellingen

2019

Basis cursus Jin Shin Jyutsu

2018

2017

2017

Basis cursus cranio Sacraal

Certificaat klassenassistent instituut E.E.N. opleiding

Access Bars van Access Consiousness

2017

Holistic pulsing

2017

Wandelcoaching

2017

Access Bars van Access Consiousness

2017

Touch of Matrix therapeut

2016

Master instructor IET Integrated Energy Therapy

2013

Diploma HBO opleiding Eclectisch Energetisch Natuurgeneeskundig Therapeut (inclusief HBO medische basiskennis en Psychosociale basiskennis)

2012

EHBO

2012

Integrated Energy Therapy basic, intermediate en advanced

2008

2e cursus Quantum Touch

2008

Dynamische massage (pulsing)

2008

Indiase hoofdmassage

2007

Quantum Touch (heling door handoplegging)

2007

Tweedaagse cursus Integrale massage

2007

Basiscursus Elisabeth Kübler Ross

2007

Cursus Healing Hands

2005

Cursus Touch for Health I tot en met IV

Extra: 2 dagen metaforen

2004

HBO opleiding Polyenergetisch therapeut 2 jaar van gedaan